Champisar och mögelost

Hej alla,

Sist pratade vi om lite grilltips, så vad säger ni, kanske vi kan fortsätta med grillmaten här. För många är det dags att börja grilla ordentligt, andra köper humle, malt och turbojäst för att b rygga egen öl och njuta av sin grillad mat men många stannar i att lägga köttet på grillen och så tar fantasin slut där. För er som gör det, så säger jag, det går också att grilla korv! Nä, skämt åsido, det finns mycket annat som går att laga på en grill så klart! Jag vet att många av er grillar kanske majskolvar, andra vågar grilla lite mer som tomater eller paprika, så vad sägs om att komma med en bra grilltips här?


Så, vad kan man grilla mer än kött?

Om du är en svampälskare, så kommer det ett recept här som kommer att blow your mind away! Du ska gå till butiken och hitta dig fina stora svampar, Portobello är lite för stora kan jag tycka och det blir gott men inte lika gott som med vanliga svampar eller bruna skogssvampar. Du köper den mängden du behöver men vi kör på 500 g här.

Köp då:

  • 500 g champinjoner / bruna champinjoner.
  • 200 g mögelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite olivolja
  • Aluminiumpapper

Gör så här:

Nu ska du ta varje svamp av bryta av kvoten så det blir liksom ett hål under svampen om man säger så. Ta sen kvoten av svampen och börja hacka det, grovhackat blir bra, det behöver inte vara allt för fint hackat, så att säga. Ta nu vitlöksklyftorna, ett tips här för att skala de enklare är att pressa de med något som är platt, vanligtvis använder jag kniven för att pressa vitlöken som gör att det blir mycket mer enkelt att ta bort skalet, sen är det bara att hacka dessa. Här får du jättegärna hacka de ordentlig.

Bra, nu har du dina ingredienser färdiga, ta då mögelosten, den finhackade vitlöken och blanda ihop det tills det blir väl blandat, använd gärna lite olivolja under tiden du blandar. Du kan om du vill krydda med lite peppar, det ger en god smak men det är inte alla som gillar det med mögelosten, då mögelosten redan har en fantastisk stark smak.

Du har nu blandat alltihop, se gärna då till att börja fylla dina champinjoner, lägg in lite åt gången och pressa gärna in det så du får in tillräckligt men se till att inte översvämma hålet i svampen. När du är färdig kan du skära fyrkantiga bitar av aluminiumpappret, se tiull att de är tillräcklig stora för dina champinjoner för det du ska göra är att linda i dina champinjoner i aluminiumpappret.

Nu är du färdig, lägg de på grillen (vilket jag förutsätter är varm så klart) och låt dina svampar bli färdiga, det ska ta cirka 10 till 15 min för dem att bli färdiga.

Det här kan ni verkligen njuta av, det är så gott! Jag brukar ha det här tillsammans med grillade tomater och grillade sparris och en god köttbit, helst kött från kor och en härlig blandning av rotfrukter så som potatisar, palsternacka och morötter.

Och medan allt det här är färdig på grillen kan du fortsätta med dina utomhus projekt, in med dig gå till datorn och skriv plasttak altan, så du hittar det du behöver för att bygga det där altantaket du drömt av! Kanske du byter ut staketen hemma, in med dig och leta efter det på datorn med, ja, du kan göra vad som helst medan du grillar dina champinjoner, eftersom det är inlindad i aluminiumpapper är det ingen större risk att de bränns, såvida du håller koll på tiden!

Jag hoppas det här tipset smakar gott!

Har du något tips själv? Skriv det i kommentarerna då! Det vore super rolig att höra vad ni grillar på grillen som inte är kött, gärna ett recept, så det inte blir en ”jag grillar paprika det är gott” för ja, det vet vi alla att grillat paprika är gott men du kanske sitter på ett recept om hur man fyller paprikor och grillar dem.

Ha en bra dag alla,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *